ANKARA / ÇANKAYA - Ayten Tekışık Ortaokulu

Nis

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu okulumuz öğrencilerine "Güvenli İnternet Kullanımı" ile ilgili bir eğitim verdi. Öğrencilerimizin dikkatle dinlediği seminerde kafalarındaki soruları da sorma fırsatı buldular. Eğitim aynı anda bütün sınıflarımızda da canlı olarak yayınlandı.

BTK görevlilerine ilgileri için çok teşekkür ediyoruz.

Nis

Bu yıl 104. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programımızdan kareler.

Büyük bir coşkuyla kutladığımız bayram törenimizde başta öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Nis

Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden kıymetli öğretmenlerimiz, okulumuz 8. sınıf öğrencilerine tanıtım yapmak için ziyarette bulundular.

Emekleri için teşekkür ediyoruz.

Nis

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızı gerçekleştirdik. Çeşitli alanlarda yaratıcı fikirleriyle projelere hayat veren öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz. Bu çalışmalar ileride yapacakları daha büyük projelerin öncüleri olmasını umut ediyoruz.

Bilim Fuarımızın açılışını bizzat yaparak bizleri onurlandıran Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ayhan IŞIK ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube  müdürleri Muzaffer GÜL, Ahmet BAYIR ve Burhan AYCAN'a teşekkür ediyoruz.

Emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesi ile bir tören düzenlendi. Törende öğrencilerimiz İstiklal Marşı'nın tamamını okudu. Törenimiz vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözleriyle sona erdi.

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Mrt

Sağlık Bakanlığı ve Çankaya Sağlıklı Hayat Merkezi işbirliği içerisinde okulumuzda öğrencilerimize "Teknoloji Bağımlılığı ve Omurga Sağlığı" konulu bir seminer verildi. Seminerde öğrencilerimizin teknolojiye ayırmaları gereken zaman, verilmesi gereken molalar, ekran başında nasıl oturmamız gerektiği anlatıldı. Omurga sağlığımızı korumak için nasıl egzersizler yapmamız gerektiği de gösterildi. Umuyoruz ki hiç bir öğrencimiz herhangi bir şekilde sağlık sorunu yaşamaz ve teknolojiyi nasıl sağlıklı ve faydalı bir şekilde kullanacağını tekrar gözden geçirir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Mrt

Ülkemizin etkin bir deprem kuşağında yer almasından dolayı öğrencilerimize deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında neler yapabileceğimize dair bilgilendirmeler yapıldı. Ardından olası bir deprem anında okulumuzda nasıl hareket edip binayı tahliye etmemiz gerektiği anlatıldı. Sonrasında da okulumuz genelinde bir tatbikat gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz 5/C ve 5/E sınıfı öğrencileri ile Jandarma Müzesini ziyarete gittik. Öğrencilerimizle ilgilenen müze personeline çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Şbt

DEPREM BÖLGESİ KARDEŞ OKUL MEKTUPLAŞMA VE DAYANIŞMA PROJESİ:

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Ayhan IŞIK okulumuza ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında idareciler, öğretmenler ve öğrencilerle sohbetler etti. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Şbt

ASO Mesleki ve Teknik Anadalu Lisesine okulumuz rehberlik servisi tarafından meslek tanıtımı kapsamında okul tanıtımı gezisi yapılmuştır

Şbt

Okulumuz Fen Bilimleri zümre öğretmenlerinin organize ettiği Biyosfer Müzesi gezimizi bu hafta gerçekleştiriyoruz.

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim elemanlarının çabalarıyla kurulan müzede Anadolu'nun bereketli topraklarının biyoçeşitliliğine ait koleksiyonu yer almaktadır. Öğrencilerimizin de oldukça ilgisini çekmiş bulunmaktadır.

Geziyi düzenleyen Fen Bilimleri zümre öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencileri öğretmenleri ile birlikte yürüttükleri 3 e-twining projesinden de kalite ödülü alarak Ulusal Destek Servisi tarafından ödüllendirildiler. "Math Of Life" projesinde Azerbaycan, İspanya, Romanya ve Türkiyenin çeşitli illerinden 43 öğrenciyle birlikte, "Knowledge" projesinde Yunanistan ,Hırvatistan, Portekiz, Gürcistan, Türkiyeden 134 öğrenciyle birlikte ; "Dramath" projesinde  Azerbaycan, Türkiye, Litvanya'dan 66 öğrenci ile birlikte projelerini gerçekleştirdik.

Kas

"En büyük bayramdır, kutlu olsun..."

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutladık. Okulmuzda da değerli öğretmenlerimiz ve kıymetli öğrencilerimiz 100. yıla yaraşır bir dizi etkinlik organize etti.

Okulumuz bahçesinde öğrencilerimiz hazırladığı koreografi ile güzel bir gösteri yaptı, 100. Yıl anısına "100. Yıl Çıkartması" tasarladı, seğmen oldular, kurtuluş savaşını anlattılar, marşlar söylediler, dans ettiler, bize Cumhuriyet'i anlattılar. Emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Bunda sonra da nice yüzyıllar, Cumhuriyeti ve değerlerini yeni kuşaklara anlatmaya devam edeceğiz.

Ekm

Ülkemizin en anlamlı bayramlarından Cumhuriyet Bayramımızın bu yıl 100. yılını kutlayacağız. Ülkemizde ve okullarımızda bu vesile ve coşku ile bir dizi etkinlikler yapılmaktadır. Biz de 16 Ekim 2023 günü öğrencilerimizle beraber Atamızın huzuruna çıktık.