Etiket Sonuçları: Ayten Tekışık Ortaokulu

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesi ile bir tören düzenlendi. Törende öğrencilerimiz İstiklal Marşı'nın tamamını okudu. Törenimiz vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözleriyle sona erdi.

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından "Etkili İletişim" içerikli pano hazırlandı.

Sağlık Bakanlığı ve Çankaya Sağlıklı Hayat Merkezi işbirliği içerisinde okulumuzda öğrencilerimize "Teknoloji Bağımlılığı ve Omurga Sağlığı" konulu bir seminer verildi. Seminerde öğrencilerimizin teknolojiye ayırmaları gereken zaman, verilmesi gereken molalar, ekran başında nasıl oturmamız gerektiği anlatıldı. Omurga sağlığımızı korumak için nasıl egzersizler yapmamız gerektiği de gösterildi. Umuyoruz ki hiç bir öğrencimiz herhangi bir şekilde sağlık sorunu yaşamaz ve teknolojiyi nasıl sağlıklı ve faydalı bir şekilde kullanacağını tekrar gözden geçirir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ülkemizin etkin bir deprem kuşağında yer almasından dolayı öğrencilerimize deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında neler yapabileceğimize dair bilgilendirmeler yapıldı. Ardından olası bir deprem anında okulumuzda nasıl hareket edip binayı tahliye etmemiz gerektiği anlatıldı. Sonrasında da okulumuz genelinde bir tatbikat gerçekleştirdik.

Okulumuz 5/C ve 5/E sınıfı öğrencileri ile Jandarma Müzesini ziyarete gittik. Öğrencilerimizle ilgilenen müze personeline çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

DEPREM BÖLGESİ KARDEŞ OKUL MEKTUPLAŞMA VE DAYANIŞMA PROJESİ:

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Ayhan IŞIK okulumuza ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında idareciler, öğretmenler ve öğrencilerle sohbetler etti. Kendisine teşekkür ediyoruz.

ASO Mesleki ve Teknik Anadalu Lisesine okulumuz rehberlik servisi tarafından meslek tanıtımı kapsamında okul tanıtımı gezisi yapılmuştır

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Şubat ayı boyunca öğrencilerimiz atasözleri ve deyimlerle ilgili çalışmalar yaptılar. Okulumuzda 5-D ve 6-E sınıfı öğrencileri bir panoyu bunun için düzenlerken sınıflarda da sessiz sinema oyunu yöntemiyle atasözlerini ve deyimleri arkadaşlarına anlattılar. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğrencilerimiz için "Sınır Koyma" konulu pano hazırlanmıştır

Okulumuz Fen Bilimleri zümre öğretmenlerinin organize ettiği Biyosfer Müzesi gezimizi bu hafta gerçekleştiriyoruz.

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim elemanlarının çabalarıyla kurulan müzede Anadolu'nun bereketli topraklarının biyoçeşitliliğine ait koleksiyonu yer almaktadır. Öğrencilerimizin de oldukça ilgisini çekmiş bulunmaktadır.

Geziyi düzenleyen Fen Bilimleri zümre öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ediyoruz.

Ara

15 Aralık Cuma günü İstiklal Marşı töreninden önce öğrencilerimizin hazırladığı "Yunus Emre Programı" sunuldu. Programda öğrencilerimiz Yunus Emre'nin hayatını, eserlerini, sözlerini, şiirlerini anlattılar. Emeği geçen öğrencielrimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuz öğrencileri ile birlikte bir okul panosu hazırladık. Panomuzda maniler, şiirler, Yunus'un dilinden şiirler ve Yunus Emre'nin dilimize kattığı sözcüklerden örnekler yer almaktadır. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ellerine sağlık diyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.